Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 24 april, 2019 - 13:19
  • En rättegång med elva åtalade inleddes i tingsrätten i dag. Foto Hasse Persson Bru.

Omfattande knark- och rånrättegång startade i tingsrätten

I dag inleddes en rättegång där 11 personer står åtalade för bland annat grovt rån, stöld och narkotikabrott.

Förmiddagen ägnades åt ett narkotikabrott som ska ha begåtts under 2016. Enligt ledande landskapsåklagare Henrik Lindeman har den åtalade mannen innehaft hasch och amfetamin som hittades i en necessär, där det även fanns ett par hörlurar med spår av den åtalades DNA.

Den åtalade mannens försvarare Trond Hornseth yrkade på att åtalet skulle förkastas eftersom det enbart finns bevis i form av indicier. Han lyfte fram att den åtalade missbrukat narkotika och levt ett kaotiskt liv där det var vanligt att man sålde till exempel hörlurar och mobiltelefoner för att få pengar.

Åklagaren lyfte fram att det finns andra fall där personer dömts på indicier. Att den åtalades DNA fanns på de hörlura som låg i samma necessär som narkotikan är enligt åklagaren ett tillräckligt starkt indicium för att mannen ska kunna dömas för narkotikabrott. Rättegången fortsätter i eftermiddag och väntas pågå resten av veckan.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »