Publicerad: torsdag, 3 september, 2020 - 17:40Uppdaterad: fredag, 4 september, 2020 - 09:16

Omfattande avbrott i banktjänster i helgen

Både Nordea och OP-banken meddelar att man har avbrott i servicen under den kommande helgen. Det innebär att man under avbrotten varken kan ta ut kontanter med bankernas kort eller använda nätbankerna eller identifieringskoder.

Nordea har avbrott från söndag klockan 04.00 till 14.00. Nätbanken och andra tjänster ska fungera igen klockan 17.00 på söndagen skriver banken. Resenärer med Nordeakort uppmanas att betala hotellräkningar och annat redan på lördag. Kundtjänsten för privatpersoner fungerar inte under avbrottet. Avbrottet beror på ändringar som genomförs i Nordeas datasystem. Nordea uppmanar sina kunder att förbereda sig för avbrottet genom att lyfta kontanter och göra bankärenden vid andra tidpunkter.

OP-banken underhåller datasystemet och det leder till störningar i systemet mellan den 4 och 6 september. Från och med fredag är bland annat försäkrings- och låneansökningstjänsterna ur bruk. Från och med lördag påverkas nättjänster och kortbetalningarnas debitfunktioner av avbrottet. Kontantuttag från ett OP-konto fungerar inte från lördag klockan 22.00 till söndag klockan 10.00.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »