Publicerad: lördag, 15 augusti, 2020 - 12:06Uppdaterad: måndag, 17 augusti, 2020 - 05:49
  • Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab ansöker återigen om företagssanering. Arkivbild: Victor Enberg.

Omedelbar nedstängning hotar byggfirma

Utan företagssanering riskerar Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab konkurs, det skriver byggfirman i sin andra ansökan om företagssanering.

Som Ålands Radio har rapporterat om har byggfirman, enligt den första ansökan, skulder på knappa 3,5 miljoner euro till drygt 80 fordringsägare. Den nya ansökan lämnades in i mitten av juli och har nu offentliggjorts.

Byggfirman bestrider återigen företaget Anordica Oy:s konkursansökan och skriver att ansökan om företagssanering motiveras av att ytterligare fodringsägare har hotat att vidta verkställighetsåtgärder.

”Bland annat kan elräkningar vara försenade och elförsörjningen kan komma att avbrytas, vilket märkbart försvårar verksamheten”, skriver de i ansökan.

Byggfirman fruktar att om hoten förverkligas så kommer de inte att kunna fullgöra ingångna avtal och att det skulle leda till en ”omedelbar nedstängning av verksamheten och konkurs”. Byggfirman menar däremot att man efter en företagssanering har "mycket goda förutsättningar" att driva verksamheten vidare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »