Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 december, 2020 - 14:11Uppdaterad: fredag, 4 december, 2020 - 17:36
  • Arkitekt Mikko Koskinens skiss av om- och tillbyggnaden.

Om- och tillbyggnaden av KHS avbryts

Den planerade om- och tillbyggnaden av Kyrkby Högstadieskola avbryts. Det beslöt Södra Ålands högstadiedistrikts förbundsfullmäktige den 26 november.

 

Beslutet motiveras med den ekonomiska situationen. Anbuden var dyrare än de 4 miljoner man hade budgeterat. Projektet lyfts på nytt inför budgetarbetet 2023.

Förbundsfullmäktige bestämde också att köpa de moduler som man tidigare hyrt. Inköpspriset blir 185 000 euro.

- Trängseln och trångboddheten som vi har här i skolan kommer att kvarstå, det säger skoldirektör Mathias Eriksson.

Södra Ålands högstadiedistrikts styrelseordförande Gyrid Högman säger att hon förstår att många är besvikna, men att alla vet vad vi står inför i ekonomiskt hänseende, så förhoppningen är att man har förståelse för det.

På samma möte beslöt förbundsfullmäktige också att ett specialfritidshem byggs till en kostnad på 1,2 miljoner euro och att Kyrkby högstadieskola åläggs ett sparkrav på 5 procent jämfört med bokslutet för 2019.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »