Publicerad: torsdag, 9 april, 2020 - 06:32Uppdaterad: torsdag, 9 april, 2020 - 07:45
  • Vikingahallen stängde i måndags. Arkivbild.
  • Regina Lindblom öppnar Ålands idrottscenter efter påsk. Arkivbild.

Olika bud från idrottsanläggningar

Idrottsanläggningar runt om på Åland fortsätter att agera olika när det kommer till öppethållningen under det undantagsförhållande som gäller i landet.

Vikingahallen i Jomala har till exempel hållit öppet under vardagarna fram till och med i fredags. Men från och med i måndags har man stängt på uppmaning från ett enigt kommunfullmäktige. Ytterligare direktiv om stängning av ytterområdena som innefattar fotbollsplanerna och hinderbanan kom från ett enig kommunstyrelse och gäller från och med igår. Det berättar Calle Greiff, fritidschef i Jomala kommun.

Ålands idrottscenter i Godby som är ett privat bolag har hittills hållit stängt sedan den 18 mars men avser öppna igen den 14:e april.
- Den främsta orsaken till att vi vill öppna igen är efterfrågan från ortsbefolkningen, säger vd Regina Lindblom.
Ålands idrottscenter öppnar därför upp gymmet och idrottshallen, men med starka begränsningar, som gör att man får vara totalt sex besökare i anläggningen samtidigt och att man måste ringa och boka tider på förhand.
- Vi är ju ett privat bolag och de andra privata aktörerna på Åland när det gäller gym har ju också öppet och de tillåter större grupper, säger Regina Lindblom.