Publicerad: torsdag, 12 december, 2019 - 12:54

Olaga hot och grovt rån

I dag inleddes en rättegång i Ålands tingsrätt där sammanlagt 12 personer står åtalade. Bland åtalspunkterna återfinns bland annat grovt rån olaga hot och misshandel. Dagens första mål ställdes in eftersom den åtalade inte dök upp.

Före lunch avhandlade man åtalspunkten olaga hot, som en man ska ha gjort sig skyldig till hösten 2018. Enligt åklagaren har den åtalade mannen cyklat ifatt en ung man, viftat med en knuten näve och hotat att knivhugga honom nästa gång de träffas. Målsägande vittnade om att han blev mycket rädd av hotet och att han sedan dess har haft sömnsvårigheter och att han inte vågar lämna hemmet utan sällskap på grund av hotet. Målsägande delar åklagarens syn och anser att mannen ska dömas för olaga hot. Målsägande yrkar också på 1500 euro i ersättning för psykiskt lidande och att den åtalade ska stå för rättegångskostnaderna. Den åtalade bestrider att han ska ha gjort sig skyldig till olaga hot och bestrider också målsäagandens ersättningsanspråk. Förhandlingarna i Ålands tingsrätt fortsätter i eftermiddag och under morgondagen. Dom ges preliminärt den 20 december kl 15.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »