Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 2 maj, 2022 - 16:15Uppdaterad: måndag, 2 maj, 2022 - 16:15
  • Det är ännu inte klart vem som ska få en fjärde vaccindos.

Oklart vilka som får fjärde dos mot covid

- Jag tror att det blir en förändring angående vilka som ska få en fjärde dos coronavaccin. Men vilka som ska omfattas och när förändringen börjar gälla är ännu oklart, säger Tora Woivalin som är klinikchef på primärvården och smittskyddsläkare vid ÅHS.

Den nationella expertgruppen för vaccinationsfrågor har diskuterat frågan i fredags och ÅHS räknar med att få besked under veckan.

- Min spekulation är att det blir aktuellt med en fjärde dos coronavaccin till hösten, för de som är över 60 eller 65 år och för vissa riskgrupper, säger Tora Woivalin.

I dagsläget ger ÅHS en fjärde dos till de som fyllt 80 år samt till personer som bor inom äldreomsorgen. Sedan tidigare ger man en fjärde dos även åt de som har riktigt dåligt immunförsvar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »