• På onsdag ska ÅF:s styrelse under ledning av partiordförande Pia Eriksson ha möte om partiets framtid. Arkivbild: Malin Henriksson
Ålands Framtids partiordförande Pia Eriksson
Publicerad: måndag, 28 oktober, 2019 - 13:30, uppdaterad: måndag, 28 oktober, 2019 - 15:16

Oklart vad som händer med ÅF

Det är tillsvidare oklart vad som händer med partiet Ålands framtid efter att Anders Eriksson, som var ÅF:s enda lagtingsledamot, byter parti till Centern

-På onsdag har Ålands framtid ett styrelsemöte där vi diskuterar framtiden. Har partiet tjänat ut sin roll, ska man fortsätta som tankesmedja eller finns det ännu utrymme att bedriva Ålands framtids politik? Det säger partiordförande Pia Eriksson.

I går hade Ålands framtid och Anders Eriksson ett möte och Pia Eriksson säger att alla på mötet hade förståelse för Anders Erikssons beslut att gå med i centern.

- Det blir väldigt ensamt att som enda ledamot för Ålands framtid sitta i lagtinget och vi har mycket gemensamt med centern. Precis som vi vill inte heller centern ha kortrutt, kommunreform, de värnar självstyrelsen och svenska språket precis som vi. Vi betonar självständigheten mer, men vi tror att Anders Eriksson kan tala för det här ändå, säger Pia Eriksson

Fler Nyheter

Åland fortfarande coronafritt

Nyhetsnotisen i ljudformat
Provresultatet från patienten som testades för coronaviruset var negativt, skriver ÅHS i ett pressmeddelande.

Presidenten har godkänt det nya ekonomiska systemet

Nyhetsnotisen i ljudformat
Nu har president Sauli Niinistö godkänt det nya ekonomiska systemet för Åland. Det skriver Ålands riksdagsledamot Mats Löfström i ett pressmeddelande.

Fiskodlingar ska kunna utvecklas menar hållbarhetsministern

Nyhetsnotisen i ljudformat
- Landsskapsregeringens inställning är att fiskodlingar ska kunna utvecklas. Att fiskodlingsindustrin ska ta sitt ansvar mer och delta mer aktivt i arbetet för att Östersjön ska må bättre. Detta säger hållbarhetsminister Alfons Röblom.

Samlingshuset i Jomala försenas ännu mer

Dennis Jansson, ordförande för byggnadskommittén
Det senaste beskedet från Byggnadsfirma Hans Mattsson Ab är att husets färdigställandetid har ändrats från vecka 9 till den 30 mars i år. Det framgår av protokollet från dagens möte med byggnadskommittén.

Landskapsläkaren: ”Risken för smittspridning på Åland är fortsatt låg”

Här kan du lyssna på hela presskonferensen:
Den allmänna risken för en smittspridning är låg på Åland i nuläget och gemene man behöver inte vara orolig, enligt Knut Lönnroth, landskapsläkare.

Direktsändning: Ålands beredskap för coronavirus

Direktsändningen är avslutad.

Oasen vill satsa mer på kvalité och utveckling

Oasen boende och vårdcenter, tidigare De gamlas hem, vill rekrytera en vårdkoordinator till slutet av mars.

Åtalas för att ha hotat flickvän med gevär

Mannen ska ha misshandlat och hotat sin flickvän med ett hagelgevär. Rättegången ägde rum på torsdagen i Ålands tingsrätt.

Sottunga utreder ny butik

Ett invånarinitiativ har inkommit till Sottungas kommunstyrelse med avsikten att bilda ett bolag för att driva butiksverksamhet i hamnen. Bakom initiativet står Tom Spennert.