Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 17 mars, 2020 - 17:32Uppdaterad: tisdag, 17 mars, 2020 - 19:15

"Oklart om undantagsregler för skolorna"

Skolstängningen från och med i morgon onsdag sker inte utan undantag.

Barn i årskurs ett till tre som har vårdnadshavare som i sin tur anses ha vitala samhällsfunktioner har fortfarande rätt att gå i skolan. Samma sak gäller elever upp till årskurs nio som har särskilda behov.

Men vad som är “vitala samhällsfunktioner” är inte ännu klarlagt. Det säger Terese Flöjt på Mariehamns stad.

- Är en förälder anställd i en matbutik så kan ju det vara en väldigt viktig funktion för samhället, att butikerna fortfarande kan vara öppna, säger hon.

Att skolarbetet för årskurs ett till sex ska prioritera basämnena svenska, matematik och engelska är bestämt, medan ämnesutbudet ökar för årskurserna upp till nian.

Grunden för distansskolarbetet är kontorsprogramsviten Office 365, distansarbetsverktyget Showbie och det mer bekanta programmet Wilma, samma program som används i skolarbetet i normala fall.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »