Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 augusti, 2020 - 14:35Uppdaterad: tisdag, 4 augusti, 2020 - 17:07

Oklart om nya regler kring karantän

-Vad jag vet så finns det inget beslut om att även de som kryssar till exempel från Åland till Sverige utan att gå av båten ska rekommenderas att sitta i karantän i 14 dagar, säger riksdagsman Mats Löfström.

Han hoppas att social- och hälsovårdsministeriet ska komma med ett klart besked under dagen.

-Men det är lite märkligt att fatta ett sådant beslut eftersom vi inte har sett någon smittspridning på färjorna mellan Sverige och Finland. Det säger Mats Löfström

Viking Lines informationsdirektör skriver i ett svar till Ålands Radio att om ett liknande beslut tas är det nog aningen förvånande då smittläget i Sverige och Finland gått ner och omfattande restriktioner vidtagits för att förebygga och förhindra smittspridning.

Rederi Ab Eckerös Vd Björn Blomqvist säger att ett sådant beslut inte skulle påverka trafiken mellan Åland och Sverige i någon större utsträckning.

- Ålänningarna reser främst för att handla i Sverige och då omfattas de redan av karantänsreglerna. Det säger Björn Blomqvist.

Ålands radio har sökt social- och hälsovårdsministeriet.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »