Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 mars, 2022 - 15:15Uppdaterad: måndag, 7 mars, 2022 - 17:33
  • De högre energipriserna kan bli kännbara för företag och privatpersoner men än så länge är det oklart om LR kan ge stöd för de skenande priserna. Genrebild

Oklart om LR-stöd för ökade energipriser

De allt högre energipriserna slår mot både företag och privatpersoner, men kommer landskapsregeringen att sätta in några stödåtgärder? Det ville Socialdemokraternas lagtingsledamot Camilla Gunell veta i lagtingets frågestund idag genom en fråga som riktades till finansminister Roger Höglund.

- I Sverige söker man lösningar genom att möta kostnaderna med direkta stöd till hushåll och näringsliv. I Finland höjer man reseavdragen, sa Camilla Gunell.

Roger Höglund svarade att landskapet i nuläget inte har beredskap att stöda dem som får alltför höga kostnader.

- Det är lite för tidigt att säga hur det slår mot samhället i stort och vad vi kan göra. Där behöver jag få återkomma, sa han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »