Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 november, 2010 - 06:32Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Oklart om kollektivavtal för lärare

Nya kollektivavtal för lärarna på gymnasialstadiet, högskolan, folkhögskolan och Ålands musikinstitut håller på att utarbetas. Men än så länge är det inte klart om det kommer innebära ett system av fastställd årsarbetstid eller om man kommer fortsätta systemet med undervisningsskyldighet, som innebär att arbetstiden inte är reglerad i avtal. Landskapets arbetsgrupp har arbetat med frågan sedan mitten av augusti men alltså ännu inte kommit fram till ett gemensamt förslag. Ambitionen är dock att alla lärare vid Ålands gymnasium på sikt ska ha samma arbetstidssystem och samma avlöningsbestämmelser och att lärare vid folkhögskolan, musikinstitutet och högskolan ska ha en fastställd årsarbetstid. I nästa vecka inleds förhandlingar med facken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »