Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 7 september, 2021 - 10:02Uppdaterad: onsdag, 8 september, 2021 - 19:08
  • Åklagarna Elisabeth Stenman-Haltia och Peter Rikberg. Foto: Nina Smeds

Oklarheter sköt upp rättegången mot Åland Post

Oklarheter i ändringar som lämnades in i sista stund av åklagarna Peter Rikberg och Elisabeth Stenman-Haltia ledde till att rättegången mot anställda inom Åland Post sköts upp till i morgon onsdag.

Huvudförhandlingarna skulle inledas i dag i Ålands tingsrätt, men nu tar tingsrätten till reservdagar för att hinna hålla det fyraveckorsschema man reserverat för rättegången. I åtalet ingår bland annat skattebedrägeri och dopningsbrott. Peter Rikberg säger att den ändrade handlingen som lämnades in baserar sig på önskemål om ett förtydligande i det åtal som riktar sig mot Åland Post som bolag.

- Men de svarandes ombud tolkade det som att det finns ny information som de inte hunnit ta till sig, säger han.

Elisabeth Stenman-Haltia menar byte av åklagare kan vara en orsak till oklarheterna.

-Den åklagare som väckte åtalet hade inte ansett det vara så relevant som vi anser det vara, säger Elisabeth Stenman-Haltia.

Rättegången inleds i morgon, onsdag klockan 13.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »