Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 juni, 2020 - 17:17Uppdaterad: torsdag, 25 juni, 2020 - 17:17
  • Kösystemet till landskapets sommarpraktikplatser har skapat förvirring.

Oklar kö när sommarpraktikplatser tillsattes

De 400 sommarpraktikplatserna som landskapsregeringen utlovade i slutet på maj är nu tillsatta, men det har varit en del oklarheter för de ungdomar som fått en reservplats.

Från början gick man ut med 200 platser som sedan dubblades till 400. En del ungdomar hamnade till en början på reservplats och efter beskedet att ytterligare 200 platser adderats trodde många att de skulle få jobb.

- När vi öppnade anmälan 1 juni tog vi in 400 anmälningar direkt. Om någon då fick plats 60 i kön så var man egentligen på plats 460, säger Ålands näringslivs vd Anders Ekström.

Arbetet har gjorts under en kort tidsperiod och Ekström säger att man är nöjd att ha tillsatt så många arbetsplatser men informationen till de som tilldelats en köplats varit otydlig.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »