Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 maj, 2020 - 06:11Uppdaterad: fredag, 22 maj, 2020 - 11:02

Ökat behov av stöd till barnfamiljer

Cirka 60 barnfamiljer har sökt matstöd hos Rädda barnen på Åland under våren. Stödet är helt nytt och framtaget i coronakrisens spår.

- I ett ganska tidigt skede märkte vi att det skulle bli permitteringar och andra orsaker till att barnfamiljer skulle drabbas hårt. I samarbete med Rädda barnen i Finland och vår egen barnfond möjliggör vi ett stöd när det gäller mat, och det brukar vi annars inte ge, säger vikarierande verksamhetsledare Lotta Angergård.
Ungefär hälften av dem som lyft stödet är ensamstående eller ensamförsörjare. Totalt finns 113 barn i de mottagande familjerna.

- De familjer som redan tidigare kämpat med ekonomin har inte haft någon buffert och då har de tagit kontakt, säger Lotta Angergård.
Hittills har matstöd på 4.200 euro delats ut.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »