Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 januari, 2022 - 10:14Uppdaterad: tisdag, 4 januari, 2022 - 09:35

Ökad försiktighet på äldreboenden

Äldreboenden på Åland begränsar främst antalet besökare på boendet som en försiktighetsåtgärd efter den ökning av coronafall som drabbat Åland den senaste tiden.

- Vi vill gärna att de ringer och bokar tid före besöket och att det kommer en person på besök per gång. Vi håller besöken inne på de boendes rum eller utomhus, säger Mikaela Palmu, närvårdare på Sunnanberg i Saltvik.

Emma Sundström, vikarierande ansvarig närvårdare, på Sveagården i Lemland berättar att boendet inte tagit till några drastiska förändringar.
- Vi har snarlika metoder som vi har haft tidigare. Det vi önskar av anhöriga är att de gärna får ringa innan de kommer på besök, säger Emma Sundström.

På Rosengården i Finström har boendet begränsat antalet besökare till två per gång.
- Vi håller dörrarna låsta och tillhandahåller handsprit och munskydd till besökare. Vi ser helst att man hör av sig innan besöket, säger Karin Wahlquist på Rosengården.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »