Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 april, 2020 - 11:04
  • Sparhallen hade ökad försäljning inför påsk. Arkivbild.

Ökad försäljning i matbutiker i påsk

Hamstrandet må vara över i de åländska matbutikerna. Däremot går försäljningen minst lika bra som när det inte råder undantagsförhållanden.

Sparhallens butikschef Petra Sjöberg menar att försäljningen i påsk var bättre än fjolårets.

Att restauranger är stängda och att barnen är hemma från skola och dagis, ser hon som en förklaring till att folk behöver laga mer mat i sina egna hem. Hon tycker sig också skönja en trend av att folk unnar sig lite mer i matväg, när de bara hålls hemma.
   S-Markets butiker i Jomala och Godby har i stort sett haft en normalförsäljning, enligt Annina Kallinen, distriktschef för Åland. Däremot märker man av ett kundtapp i Varuboden City, vilket hon tror har att göra med att folk inte rör sig lika mycket i centrum som vanligt. En tydlig trend enligt henne är att kunderna handlar mer vid varje besök, men att de inte kommer lika ofta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »