Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 oktober, 2018 - 06:01

Oförändrade tomtpriser i Eckerö

Sänk tomtpriserna med 30 procent för att locka fler köpare och öka kommunens skattekraft genom inflyttning. Det var en idé som kommunfullmäktige i Eckerö tidigare gav kommunstyrelsen i uppdrag att jobba vidare på.

Det handlar om tomter i Kyrkviken där priserna, enligt mäklares värdering, är relevanta med hänsyn till läge och marknadsvärde. Kommundirektören konstaterade att konkurrensen om tomter till försäljning är stor och föreslog en prissänkning vilket också kommunstyrelsen förordade. Ett enhälligt fullmäktige beslöt ändå på sitt senaste möte, enligt förslag av Berit Metsik, att priset inte ändras men att avgifterna för vatten- och avlopp inkluderas under en kampanjperiod till och med slutet av nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »