Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 december, 2022 - 22:00Uppdaterad: måndag, 12 december, 2022 - 22:00

Oense om vart pengarna går

De åländska livsmedelspriserna har stigit med nästan 13 procent hittills i år.

Birgitta Eriksson-Paulson, styrelseordförande för Ålands producentförbund och Niklas Lampi, vd vid Mathias Eriksson och Mariehamns parti, gästade Ålands radio igår för att diskutera vart pengarna går och om det finns en orättvisa eller en felfördelning.
- Som jag ser på saken finns en klar orättvisa och det är något som producenterna i flera år försökt påvisa där vi bland annat hade en kampanj som hette ”Varför får den minst som gör mest?”, säger Birgitta Eriksson-Paulson.

Niklas Lampi säger att han förstår oron som finns bland producenter men anser att det är svårt att säga var i ledet det är orättvist.
- Det är en pressad situation just nu på grund av inflationen för alla, inklusive handeln. Det är ingen som täljer guld och bygger extra stora kassavalv i den här situationen, det är snarare tvärtom, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »