Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 december, 2016 - 06:50Uppdaterad: fredag, 16 december, 2016 - 08:20
  • Majoriteten i stadsstyrelsen är för kameror i skolkorridorer. Arkivfoto från Övernäs skola.

Oenigt om kameror i skolkorridorer

Stadsstyrelsen godkände efter omröstning i går att kameror ska installeras i skolornas korridorer och att högstadiebyggnaderna ska prioriteras.

Frågan togs upp i samband med behandlingen av bildningsnämndens verksamhetsplan. Centerns Erica Sjöström föreslog understödd av socialdemokraternas Sara Kemetter att man i stället skulle prioritera upprustning och förbättring av slitna skollokaler och att man i stället för att införa teknisk övervakning skulle satsa på ett projekt för att synliggöra elevers respekt, omtänksamhet om varandra och kunskap om att inte stjäla eller skada. Vid omröstningen fick Sjöström och Kemetter bara socialdemokraten Tony Wikström med sig, obundne Anders Holmberg, moderaterna Nina Lindfors och Petri Carlsson samt liberalerna Julia Birney och Jonny Andersen röstade för stadsdirektörens förslag om att installera kameror.

Stadsstyrelsen hade många ärenden på sitt bord i går och det blev också flera omröstningar. Vi återkommer till dessa i senare nyhetssändningar i dag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »