Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 april, 2022 - 16:05Uppdaterad: tisdag, 26 april, 2022 - 17:03
  • Vd Björn Blomqvist. Foto: Dan Sjöblom, ÅRTV
  • Pavlos Ylinen, ny i Rederiaktiebolaget Eckerös styrelse. Foto: Dan Sjöblom, ÅRTV

Odramatisk Eckerö-stämma

Rederiaktiebolaget Eckerö Ab höll i dag bolagsstämma och under stämman godkändes bokslutet, styrelsen beviljades ansvarsfrihet och ingen dividend betalas ut för bolaget som gick cirka 35 miljoner euro minus förra året.

Björn Blomqvist som är vd för bolaget höll ett anförande där han ser med tillförsikt på framtiden.

- Vi har en stabilare situation just nu och vi har koll på vad vi håller på med. För två år sedan hände allting väldigt snabbt men nu har vi en bättre realtidskontroll. Nu har vi sett ett uppsving i passagerarvolymerna vilket är glädjande, säger Björn Blomqvist.

Under stämman tog Björn Blomqvist upp Birka Stockholm och den försäljningen bolaget vill få till av fartyget. Efter stämman sade han att det i dagsläget finns några intressenter för fartyget men att det är för tidigt att säga om en försäljning är nära förestående.

I styrelsen fortsätter Marika Mansén-Hillar, Bernt Bergman, Åsa Dahlman, Jukka Suominen, Carina Sunding och Björn Blomqvist.
Kati Andersson avstod omval och in istället för henne kom Pavlos Ylinen.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »