Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 oktober, 2019 - 16:05Uppdaterad: tisdag, 22 oktober, 2019 - 16:45
  • Bert Häggblom och Veronica Thörnroos har diskuterat ett eventuellt regeringssamarbete idag. Foto: Axel Eriksson

Obs höll positiva regeringssamtal

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom är nöjd med de inledande samtalen med centern som under dagen hållit en allra första regeringssondering med de olika partierna.

Bert Häggblom var vid sidan av Veronica Thörnroos, valets stora vinnare med sina preliminära 550 personliga röster, samtidigt som obunden samling som parti gick från tre till fyra mandat i lagtinget. Han menar att centern och obunden samling står varandra nära i många frågor, faktum är att han inte kan komma på en enda fråga där man har en stor utmaning om att komma överens. Oerfarenheten av regeringsarbete inom de obundna kandidaterna ser han inte heller som ett problem.
- Om det blir aktuellt så har vi två juristutbildade kandidater, vilket jag tycker är en fördel jämfört med övriga partier, säger Bert Häggblom.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »