Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 juli, 2021 - 10:36Uppdaterad: torsdag, 1 juli, 2021 - 12:28
  • Domstolen får lösa en tvist mellan ett bostadsaktiebolag och en aktieägare. Arkivfoto.

Obetalda vederlag blev domstolsfråga

Obetalda bostads- och kapitalvederlag på drygt 30.000 euro har blivit en fråga för Ålands tingsrätt.

Ett bostadsaktiebolag i Mariehamn har stämt en kvinna som i många år låtit bli att betala vederlag för en lokal hon äger och drivit affärsverksamhet i.

I stämningsansökan som bostadsaktiebolaget lämnat in till tingsrätten skriver bolaget att man har uppfattningen att kvinnan låtit bli att betala vederlagen för att det funnits rörläckage i lokalen som påverkat hennes verksamhet negativt. Bostadsaktiebolaget skriver att man efter samtal med kvinnan åtgärdat problemen och att man anser att de påstådda felen inte utgör någon grund för att lämna vederlagen obetalda.

Bostadsaktiebolaget yrkar att tingsrätten ålägger kvinnan att betala vederlagen med räntor, erlägga en indrivningskostnad och betala bolagets rättegångskostnader. Dom faller senare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »