Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 21 augusti, 2020 - 14:32Uppdaterad: fredag, 21 augusti, 2020 - 15:27
  • Oasendirektören gick på jobb utan att ha suttit i karantän efter en resa till Sverige. Foto Totte Vesterlund

Oasendirektör gick på jobb utan karantän

Arsim Zekaj, förbundsdirektör på vårdhemmet Oasen, kom på jobb efter en Sverigeresa utan att först ha suttit i karantän.

Men enligt både honom och förbundsstyrelsens ordförande Gyrid Högman (C) har allt gått rätt till, och skett under kontrollerade former.
- Det var antingen i början av augusti eller slutet av juli. Jag var tvungen att bryta min semester, så jag kom in för att hämta min dator och annat material, och passade på att ringa några samtal. Det var en sen eftermiddag eller kväll, och när jag rörde mig genom korridoren hade jag ansiktsvisir och hälsade bara på avstånd, säger Arsim Zekaj.
Innan besöket hade han både rådfrågat smittskyddsläkare och fått ett godkännande från styrelsen.
- Oasen är uppdelat i två sektioner och vården sker i den ena. Arsims kontor ligger i den andra, och det finns en ingång utifrån. Vi tar vår säkerhet på högsta allvar, en smitta i byggnaden är vår stora fasa. Men vi har olika föreskrifter för den administrativa personalen och den vårdpersonal som faktiskt har hand om våra boende, säger Gyrid Högman.
I april rapporterade Ålands radio att en anställd på Oasen testat positivt för covid-19, varpå nio anställda sattes i karantän och två boende isolerades. Ingen av dem testade efteråt positivt, och inga vidare tecken på smittspridning har påträffats sedan dess.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »