Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 december, 2019 - 06:18Uppdaterad: måndag, 30 december, 2019 - 09:27
  • Hamnsundet i Saltvik får nytt servicehus. Foto Axel Eriksson

Nytt servicehus i Hamnsundet

Nu är det klart att det ska byggas ett nytt servicehus i Hamnsundet i Saltvik inom ramen för EU-projektet Smart Marina.

Saltvik har tidigare beviljats pengar för projektet, men behöver stå för en del kostnader själva och det togs nyligen beslut om att kommunen skjuter till 20.000 euro för att bygget ska förverkligas.

Det gamla servicehuset ska rivas och ersättas med ett nytt. I huset ska det också finnas förrådsutrymme och kylrum som ska användas av kommunens yrkesfiskare.

Förra veckan skrevs avtalet under för entreprenaden och det är Finströms bygg som ska bygga servicehuset. Utöver huset, där kostnaden är knappa 240.000 euro, ska bland annat bryggorna förses med ledbelysning. Den totala kostnaden beräknas bli 260.000 euro. Arbetet med servicehuset kan inledas direkt och ska stå färdigt i mitten av augusti nästa år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »