Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 juli, 2018 - 05:45Uppdaterad: fredag, 6 juli, 2018 - 05:48
  • Aino Waller och Yvonne Törneroos. Foto: Amanda Andersson.

Nytt projekt för kreativa barn

Till hösten startar ett nytt pilotprojekt vid namn ”Kreativa barn”. Projektet vill göra kultur lättillgängligt för alla barn.

- Målet är att alla barn ska kunna uttrycka sig i kulturlivet och ta del av det på lika villkor, säger kulturdelegationens representant Aino Waller.

I enlighet med Ålands kulturdelegations handlingsplan för 2018 har en arbetsgrupp tillsats som utvecklat projektet. Projektet kommer att pågå under tre år och det kommer att röra sig om aktiviteter en gång i veckan i samband med skoldagens slut. Målgruppen är barn i årskurs ett till sex.

Under hösten inleds en provperiod där tre skolor är med. Vilka det blir är ännu inte helt bestämt. Tanken är sedan att sprida konceptet till fler skolor.

- Vi har haft kontakt med bland annat Saltvik och Geta, och har nu skickat en formell förfrågan om samarbete för ett pilotprojekt, då det finns pengar redan i årets budget för kreativa barn, säger kulturplanerare Yvonne Törneroos.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »