Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 januari, 2018 - 11:21Uppdaterad: fredag, 26 januari, 2018 - 16:12
  • Christian Linde planerar ett nytt lägenhetshotell invid Hotell Esplanad. Foto: Marika Kvarnström.

Nytt lägenhetshotell i centrum

I hörntomten vid hotell Esplanad planeras ett 3.000 kvadratmeter stort lägenhetshotell i fyra våningar. Bakom satsningen står Christian Linde och det familjeägda företaget som driver hotell Esplanad och hotell Cikada.

- Vi hoppas på byggstart 2019. Nu väntar stadsplaneändring och sedan en bygglovsansökan, säger Christian Linde till Ålands Radio.

En lägenhet i nybygget kommer att vara mellan 40 och 60 kvadratmeter med självhushåll. Christian Linde tror på idén och menar att liknande finns på flera platser i världen. I etapp två rustar man upp hotell Esplanad och hotellrummen kommer då att förstoras.

- Det kommer säkert att komma en del kommentarer eftersom det här hörnet är rätt synligt. Men jag hoppas förstås att det här ska gå som vi har tänkt, säger Christian Linde.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »