Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 10 juli, 2024 - 07:00Uppdaterad: onsdag, 10 juli, 2024 - 10:50

Nytt initiativ för att rädda Lumparn – Skyltar ska engagera yngre 

Föreningen Rädda Lumparn har tillsammans med illustratören och marinbiologen Eva-Lotta Kastilan Ezer tagit fram elva skyltar som placerats på badstränder runtom Lumparn. 

Syftet är att få barn och unga att bry sig om Lumparns tillstånd så att havsfjärden långsiktigt ska kunna återhämta sig. 

– Det finns för mycket näring i Lumparn. Fiskar påverkas för att de inte kan fungera likadant i vattnet som de brukade göra och växter slutar trivas. Det späder också på alla alger vilket påverkar både människor och djur, säger Eva-Lotta Kastilan Ezer. 

Hon menar att barn kan bli mer intresserade av Lumparns välstånd ifall de får informationen på ett roligt och pedagogiskt vis. 

Skyltarna illustrerar den strand där skylten är belägen, växter som finns att hitta på stranden samt en text om Lumparn. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »