Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 26 oktober, 2016 - 13:36Uppdaterad: onsdag, 26 oktober, 2016 - 14:50
  • LR frågar i en skrivelse hur en AT-tjänstgöring för läkare ska tryggas i framtiden. Foto: Ida Jansson

Nytt initiativ om AT-läkare

Hur ska en fortsatt AT-tjänstgöring för läkare som studerat i ett annat EU-land tryggas?

Det undrar landskapsregeringen i en skrivelse till social- och hälsovårdsministeriet. Enligt skrivelsen är det möjligt för finländare som studerat till exempel i Polen eller Danmark att återvända till Finland och fullgöra sin praktiska tjänstgöring här. Landskapsregeringen anser att också de som studerat i Sverige och antagits till ett så kallat AT-program bör få tillstånd att arbeta som läkare på Åland under tillsyn av en legitimerad läkare.

-Vi vill trygga fortsatt AT-tjänstgöring för svenska läkare på Åland, säger socialminister Wille Valve. Enligt honom handlar skrivelsen till ministeriet i Helsingfors om ett annat problem än det som tidigare diskuterat och gällt ett direktiv från socialstyrelsen i Sverige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »