Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 augusti, 2022 - 16:30Uppdaterad: fredag, 5 augusti, 2022 - 16:30

Nytt hem i sikte för Lilla holmens tropiska fåglar

Sex privatpersoner har anmält intresse för att ta över alla eller delar av det kvarvarande fågelbeståndet i Lilla holmens fågelhus.

En av intresseanmälningarna gäller alla 73 fåglar. Tiden för att anmäla intresse gick ut i slutet av juli och nu går Mariehamns stad igenom de anmälningar som lämnats in.

- Vi måste se till att man har möjligt att ta hand om fåglarna rent praktiskt. Målsättningen är att alla fåglar skulle kunna skickas till samma ställe, säger Håkan Lindén, tf. samhällsteknisk chef vid Mariehamns stad.

Mariehamns infrastrukturnämnd beslutade i juni att avveckla verksamheten med de tropiska fåglarna som finns i fågelhuset på Lilla holmen. Infrastrukturnämnden tar det slutliga beslutet om hur verksamheten avslutas, vilket blir antingen i slutet av augusti eller i september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »