• Det finns i dagsläget 537 daghemsplatser i Mariehamn, men efterfrågan är hög och trycket stort. Foto: Emma Lindvall, ÅRTV
Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: måndag, 20 januari, 2020 - 14:22, uppdaterad: måndag, 20 januari, 2020 - 18:07

Nytt daghem planeras vid Strandnäs skola

Nu förordar socialnämnden i Mariehamn att ett nytt daghem byggs vid Strandnäs skola med fyra avdelningar och 66-75 platser.

Trycket på barnomsorgsplatser är i dagsläget hårt och det beror på hög efterfrågan på platser men också på att familjedagvården i eget hem avslutats samt att daghemmen Klintebo och Flaggskeppet har stängt.
Efterfrågan på platser är stor just i norra staden och under hösten 2019 har representanter från bildnings- social- och infrastruktursektorn gått igenom föruttsätningarna för att bygga ett nytt daghem vid Strandnäs skola och en möjlighet är att placera det vid de gamla lärarbostäderna. De har konstaterat att det finns goda förutsättningar för placering av ett daghem där och att daghemmet bör planeras gemensamt i samarbete mellan sektorerna.

Mariehamns stad har i dagsläget 10 daghem och 2 gruppfamiljedaghem med totalt 537 platser.

Fler Nyheter

Färjor körde förbi Långnäs

Det var för blåsigt i natt vid 01-tiden för att färjorna skulle kunna angöra i Långnäs.

"Finbydiket är en miljökatastrof"

Brage Wilhelms
I går presenterade föreningen Rädda Lumparn en rapport om Finbydiket i Sund.

Inget utrymme för fler villkorliga domar

Nyhetsnotisen i ljudformat
Tingsrätten avhandlade på torsdagen ett åtal om grov rattfylla där en man, enligt åklagaren, kört sambons bil från en privatbostad i Saltvik till sitt hem i Sund med en alkoholhalt på 2,03 promille i utandningsluften.

Böter för att inte ha stannat

Polisen har under natten delgivit två bötesförelägganden för trafikbrott.

Landslagsmeriterad ytterback klar för IFK Mariehamn

Den landslagsmeriterade Mikko Sumusalo är klar för IFK Mariehamn inför säsongen 2020. Det meddelar klubbdirektör Peter Mattsson idag i ett pressmeddelande.

Tiina Björklund ny jubileumschef

Det blir Tiina Björklund som tar över taktpinnen inför Ålands 100-årsfirande.

Rattfull Mariehamn-Långnäs tur och retur

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
En kvinna har dömts i Tingsrätten för ett fall av rattfylleri. Kvinnan har i oktober i fjol kört från Mariehamn till Långnäs och tillbaka med en blodalkoholhalt på 0,74 promille.

Polisen: Skolskjutningshot var menat som skämt

Kommissarie Tommy Thörnroos:
Polisen meddelar idag att det hot som skolskjutning som riktades mot Godby högstadium var menat att vara ett skämt. Den 11 februari anmäldes till polisen att någon hade skrivit en hotfull text på flera platser i Godby högstadieskola.

Mikaela Nyman kandidat till Nordiska Rådets litteraturpris

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Mikaela Nyman är Ålands kandidat till Nordiska rådets litteraturpris 2020. Det meddelar Gustaf Widén från Ålands litteraturnämnd i ett pressmeddelande under eftermiddagen.