• I dag hölls muntliga förhandlingar i det så kallade Cdon-fallet i tingsrätten. Foto Malin Lundberg
Nyhetsnotisen i ljudformat:
Publicerad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 13:07, uppdaterad: onsdag, 9 oktober, 2019 - 15:46

Nytt bevismaterial kan ändra Cdon-åtal

Nytt bevismaterial kan leda till att vissa åtalspunkter mot Cdon läggs ner. Det hävdade försvaret i dag när Ålands tingsrätt höll muntlig förberedelse i samband med åtalen för bland annat skattebedrägeri.

Fem personer står åtalade och Tullen och Skatteverkets ombud yrkade på grovt skattebedrägeri och att de åtalade skall betala skadestånd på minst 4 miljoner euro och som mest 9 miljoner euro samt åläggas med näringsförbud mellan tre och sju år.

Under de muntliga förhandlingarna sade en av de åtalades juridiska ombud att det nya material man lämnat in kommer att ändra på åtalspunkten bokföringsbrott.

Huvudförhandlingarna inleds i januari.

Fler Nyheter

Böter om inte fårägare städar ur fårstall

Nyhetsnotisen i ljudformat:
ÅMHM ålägger nu en fårägare att noggrant rensa hela sitt fårstall och ordna en torr ströbädd till sina får. Fårägaren har trots flera inspektioner och tillsägelser inte städat och röjt upp så att fåren, som fortfarande går utomhus dygnet runt, har en torr liggplats i skydd för väder och vind.

Sympatistrejk från PAM nästa vecka

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Servicefacket PAM väljer att stödja Post- och Logistikunionen, PAU:s kollektivavtalsförhandlingar genom att förbjuda behandlingen av paket och brev vid alla så kallade postombud.

Ny medlem i ombudsmannanämnden

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Dan Sundqvist är ny medlem i ombudsmannanämnden efter att Mikael Larsson valt att bli befriad från uppdraget.

Körde fort med telefon vid skola

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Polisen stannade under gårdagen en förare som vid en hastighetsövervakning utanför Södersunda skola överträdde hastighetsbegränsningen med 12 kilometer i timmen medan hen höll sin mobiltelefon i handen.

Bibliotekets trivselregler ska fastslås politiskt

Fredrika Sundberg:
I samband med att kultur- och fritidsnämnden slår fast nya bokningsregler för stadsbiblioteket passar man även på att politiskt fastslå de trivselregler man haft i två år. Det säger Fredrika Sundberg, kultur- och fritidsdirektör.

Christan Wikström, ObS, blir infrastrukturminister

Christian Wikström (ObS) intervjuas av Felix Quarnström
Christian Wikström, Obunden Samlings partisekreterare, blir infrastrukturminister i den tillträdande landskapsregeringen. Det bekräftar Wikström under tisdagkvällen.

Stort steg framåt för nytt ekonomiskt system

Avgående finansminister Mats Perämaa
I ett brev undertecknat av Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) och Finlands finansminister Mika Lintilä (C) har landskapsregeringen i dag fått löfte av regeringen Antti Rinne att avräkningsgrunden för klumpsumman ska höjas till 0,47 procent, precis det som landskapsregeringen begärt.

Byggfirma kräver Fifax på 450.000 euro

Peter Grönholm rapporterar
Byggfirma Hans Mattson Ab kräver Fifax och F-Fast på närmare 450 000 euro. Det framkom när den planerade tre dagar långa rättegången inleddes idag.

Fjärdvägen berörs inte av stödstrejk

Nyhetsnotisen i ljudformat
M/S Fjärdvägen som står för den största delen av transporten av livsmedel till Åland berörs inte av Sjömansunionens stödstrejk.