Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 31 januari, 2023 - 06:34Uppdaterad: tisdag, 31 januari, 2023 - 07:45
  • Det behövdes ett nytt avtal för samrådsdelegationen. Arkivbild.

Nytt avtal för samrådsdelegation efterom Jomala lämnade ÅKF

Nu finns ett nytt avtal om samrådsdelegation för kommunala frågor där landskapsregeringen, Ålands kommunförbund, Mariehamns stad och Jomala är med.

Samrådsdelegationens syfte är att fungera som ett rådgivande organ för utbyte av synpunkter och ställningstaganden i frågor som är av betydelse för kommunerna, eller för att behandla frågor av informativ eller särskild betydelse för parterna.

I samrådsdelegationen ska bland annat frågor som rör den kommunala finansieringsprincipen och lagstiftning gällande kommunernas ekonomi, förvaltning och uppgifter behandlas. Dessutom kan landskapets budgetförslag och andra frågor som berör relationen mellan landskapet och kommunerna diskuteras.

Avtalet är nytt eftersom Jomala lämnar Ålands kommunförbund. I och med det behövdes en ny överenskommelse där Jomala får en plats i samrådsdelegationen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »