Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 10:50Uppdaterad: torsdag, 22 augusti, 2019 - 10:59
  • Fr v Robert Liewendahl, Teater Alandica, Rolf Lindqvist, Bomarsundssällskapet, och Richard Bark som ska stå för librettot. Foto: Ann-Christine Karlsson

Nyskriven opera vid invigning av Bomarsunds besökscenter

Operan Djävulsdansen i Skarpans ska uppföras för första gången vid invigningen av Bomarsunds besökscenter 2022.

Det är ett helt nyskrivet verk av den svenska tonsättaren Daniel Hjort. Richard Bark står för librettot och han är bekant för den åländska operapubliken då han svarade för librettot och regi i operan Joel som uppfördes i Alandica i samband med kulturhusets invigning.

Martin Segerstråle ska vara dirigent, Robert Liewendahl regisserar och Ulrika Kjeldsen står för scenografin. Handlingen utspelas den 3 augusti 1842.

Operan är i en akt och innehåller fyra solistroller, en kvinna och tre män. Dessutom ska det vara en skådespelare, en dansare, en dansat kör på cirka åtta sångare och en lika stor orkester.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »