Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 juni, 2024 - 09:39Uppdaterad: tisdag, 11 juni, 2024 - 13:17
  • Europa har varit drabbat av nypotatisbrist

Nypotatisbrist i Europa märks inte av på Åland

Bristen på nypotatis som råder i större delar av Europa verkar inte påverka Åland. 

Ålands Radio har talat med Ålands Producentförbund och ett antal livsmedelsbutiker, och samtliga uppger att de inte drabbats särskilt under den senaste tiden.  

Butikschefen för Mattssons i Godby påpekar visserligen att läget var lite knepigare för några veckor sedan och förklarar att bristen tidigare berott på att våren var kall, att värmen därefter kom snabbt och att potatisskörden inte hann med. Butikschefen berättar att tillgången till nypotatis just nu är god och att det inte finns anledning att oroa sig över brist inför midsommarhelgen.  

Vd för Ålands producentförbund, Kantarellens butikschef och vd för Sparhallen framför också att de inte påverkats särskilt av bristen och att tillgången till nypotatis i nuläget är god.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »