Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 april, 2020 - 10:44Uppdaterad: onsdag, 15 april, 2020 - 11:19
  • Senatskyrkan i Helsingfors. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

Nylands gränser öppnas

Nylands gränser öppnas i dag. Det meddelade Finlands regering på en presskonferens på onsdagsförmiddagen.

-Regeringen har i går kommit fram till, på basen av de utlåtanden som Social- och hälsovårdsministeriet och Institutet för hälsa och välfärd, THL, har framfört, att det inte längre föreligger nödvändiga skäl för att isolera Nyland. Det betyder att i dag efter statsrådets möte, kommer den här begränsningen att upphävas, sa justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP).

Nylands gränser har varit stängda sedan den 28 mars, och då ökade antalet coronafall betydligt snabbare i landskapet än i resten av landet.

Henriksson, liksom statsminister Sanna Marin (SDP) och inrikesminister Maria Ohisalo (Gröna), betonade samtidigt att finländarna fortsättningsvis uppmanas undvika onödiga resor och fysiska kontakter.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »