• Kommissarie Rasmus Friman säger att knarkhandeln varit lukrativ, få av de misstänkta har haft vanliga jobb utan förtjänat sina pengar på narkotikan. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.
Kommissarie Rasmus Friman intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 11:44

Nyckelpersoner inringade i omfattande knarkhandel

Nyckelpersoner inom knarkhandeln på Åland är nu inringade. Den bedömning gör polisen efter att de har avslutat förundersökningar i flera grova brott.

- Det är delvis samma personer som figurerar i de här brotten och jag tycker att vi rent generellt börjar få en ganska bra bild av knarkhandeln på Åland, även om vi förstås inte känner till allting ännu. Det säger Rasmus Friman, som är projektledare för polismyndighetens narkotikaprojekt.

Han berättar också att knarkhandeln varit lukrativ.

- Det är väldigt få av de misstänkta som haft vanliga jobb, de har i stället fått rejäl ekonomisk vinst av knarkhandeln.

Han säger att det rör sig om unga vuxna, och att både ålänningar och svenskar är inblandade. Knarkhandeln har också försiggått under en längre tid.

Fler Nyheter

Pub Stallhagen tjänade inget på Fishbait

Pub Stallhagens ägare, Christian Ekström, intervjuas av Frippe Granlund
I tre år samarbetade Christian Ekströms bolag Pub Stallhagen med först Fishbait och senare med föreningen Örock som i sin tur anordnade Fishbait-festivalen.

Ms Knipan och Odin ställer in turer

Ms Knipan angör inte Torsholma och Enklinge i dag, tisdag, på grund av rådande väderförhållanden. Det meddelar Ålandstrafiken.

Petri Carlsson lämnar stadsstyrelsen

Petri Carlsson intervjuas av Owe Sjöblom
Moderaten Petri Carlsson lämnar posten som ordförande för stadsstyrelsen. Totalt har han varit ordförande i sex år, men nu står han inte till förfogande när det är dags för att utse stadsstyrelsen för de kommande två åren.

Eckeröavgångar ställs in

M/s Eckerös avgång från Grisslehamn klockan 15.00 i dag och klockan 18.30 från Eckerö ställs in på grund av det hårda vädret.

Club Marina stäms

Häv hyresavtalet med Club Marina Ab och ålägg bolaget att ersätta obetalda hyror på drygt 42.000 euro.

Ändrad polispension sparar mycket

Pensionshandläggaren Monica Clemes förklarar varför pensionsreformen för poliserna föreslås:
Det kostar landskapsregeringen 170.000 euro om en polis går i pension fem år tidigare än andra. Det säger pensionshandläggaren Monica Clemes.

Erkännande i Visit Åland-rättegången

Eva Ringbom-Fonsell följde dagens rättegång
Den ekonomiansvarige som förskingrat pengar från sin arbetsgivare Visit Åland erkände brott i dag när rättegången drog i gång i Ålands tingsrätt.

Ny styrelseordförande i Saltvik

Saltvik har fått en ny kommunstyrelseordförande. Fullmäktige har utsett Mathias Johansson till ordförande för kommunstyrelsen som ifjol leddes av Runar Karlsson.

Vädret påverkar Gudingen

Trafikmeddelande: M/s Gudingen angör inte Kyrkogårdsö eller Husö i dag, tisdag. Orsaken är det rådande väderförhållandet, meddelar Ålandstrafiken.