Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 september, 2017 - 11:44
  • Kommissarie Rasmus Friman säger att knarkhandeln varit lukrativ, få av de misstänkta har haft vanliga jobb utan förtjänat sina pengar på narkotikan. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

Nyckelpersoner inringade i omfattande knarkhandel

Nyckelpersoner inom knarkhandeln på Åland är nu inringade. Den bedömning gör polisen efter att de har avslutat förundersökningar i flera grova brott.

- Det är delvis samma personer som figurerar i de här brotten och jag tycker att vi rent generellt börjar få en ganska bra bild av knarkhandeln på Åland, även om vi förstås inte känner till allting ännu. Det säger Rasmus Friman, som är projektledare för polismyndighetens narkotikaprojekt.

Han berättar också att knarkhandeln varit lukrativ.

- Det är väldigt få av de misstänkta som haft vanliga jobb, de har i stället fått rejäl ekonomisk vinst av knarkhandeln.

Han säger att det rör sig om unga vuxna, och att både ålänningar och svenskar är inblandade. Knarkhandeln har också försiggått under en längre tid.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »