Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 december, 2023 - 09:41Uppdaterad: fredag, 8 december, 2023 - 12:45

Nyan: Inget åtal mot ÅMI-rektor

I tisdags tog landskapsåklagare Roger Eriksson beslutet att inte väcka åtal mot den avstängde rektorn för Ålands musikinstitut, Björn Blomqvist, för brott mot tjänsteplikt, skriver Nya Åland. 

Det var i våras som Björn Blomqvist togs ur sin tjänst efter att det framkommit att han varit berusad på en skolresa. Ålands musikinstitut och landskapsregeringen utförde en intern utredning som resulterade i en polisanmälan för att utreda om Björn Blomqvist begått brott mot tjänsteplikten. Enligt landskapsregeringens beslut har han i ett hörande bekräftat att han på resan druckit en "större mängd alkohol" samtidigt som han var ensam ansvarig för de minderåriga eleverna. 

Efter åtalsprövningen anser landskapsåklagare Roger Eriksson att det är en mindre allvarlig överträdelse att inte iaktta ett policydokument, men att det inte är straffbart. ÅMI har en policy om en alkohol- och drogfri arbetsplats. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »