Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 13 september, 2011 - 15:35Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nya Vikingbåten har börjat byggas

Bygget av Viking Lines nya fartyg till linjen Åbo-Åland-Stockholm har redan börjat, trots att finansieringen ännu inte är klar. Det uppger Yles svenska nyheter. Arbetet på STX-varvet i Åbo startar officiellt den 28 september, men redan nu har man svetsat de första fogarna på fartyget som ska bli 214 meter långt, ta 2.800 passagerare och sättas in i trafik i början av 2013. Det nya fartyget kostar 240 miljoner euro, men finansieringen är inte ännu helt säkrad. Helsingforsregeringen har beslutat att skjuta till 28 miljoner euro i miljöinvesteringsstöd, men det beslutet måste också godkännas av EU. I dag är det Isabella och Amorella som går på linjen Åbo-Åland-Stockholm, och nu har Viking Line beslutat att det är är Isabella som ska tas bort därifrån. Vad som ska ske med Isabella när det nya fartyget sätts i trafik är oklart, antingen säljs hon eller sätts hon in på en annan linje.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »