Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 juni, 2017 - 11:47Uppdaterad: tisdag, 6 juni, 2017 - 11:47
  • En rondell i Godby kan bli verklighet i framtiden. Foto: Cecilia Ekströmer.

Nya vägprojekt inventeras

 En ”smitfil” in till Godby när man kör på landsväg 2 från sundshållet och en rondell inne i Godby. Det hör till de vägprojekt som nu skall miljöinventeras och kulturmiljöinventeras.

Landskapets vägnätsbyrå begär nu anbud på flera inventeringar.

- Vi gör det för att lokalisera konfliktpunkterna innan vi börjar arbeta med vägplanerna, säger vägingenjör Björn Ekblom.

Andra vägprojekt som är aktuella att inventeras är en gång- och cykelväg mellan Lumparsund och Svinö vägskäl i Lumparland, den sista etappen av landsväg 40 mellan Näfsby i Hammarland och Gölby i Jomala med anslutning av vägen till Godbyvägen i Gölby, samt Hummersövägen i Föglö. Men den vägplan som står närmast i tur är en gång- och cykelväg längs landsväg 1, mellan Kungsö i Jomala och Marsund i Hammarland. Där har en inventering redan gjorts. Den etapp av totalt fyra som först kommer i tur är den mellan Kattby och Frebbenby.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »