Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 4 januari, 2019 - 11:38
  • Ålands elandelslags vd David Karlsson säger att flera av de som fick strömavbrott på nytt i natt har fått tillbaka elen nu. Foto: Eva Ringbom-Fonsell.

Nya strömavbrott under natten

Under natten återkom vissa strömavbrott hos Ålands elandelslags kunder, men flera av dem har fått tillbaka strömmen säger Ålands elandelslags vd David Karlsson. Om vädret ändrar ändras också situationen.

-Det väder vi har nu är inget problem, men om vinden ökar och det kommer snöfall med tung snö kan det blir nya problem, säger David Karlsson.

Lagret med reservdelar för elförsörjningen var välförsett från början och man har fått in materialleveranser och har även beställt ytterligare material. Den extra personal som kallats in stannar så länge det behövs.
-Det finns ingen deadline. De stannar så länge de har möjlighet och jobb, säger David Karlsson.

Han säger också att elbolaget inte har ersättningsskyldifghet för skador som uppstår.

-Generellt sett anses inte strömavbrott berättiga till ersättningar, men vi kommer inte att titta på de frågorna under den närmaste tiden. Vi fokuserar på att få ström till kunderna, säger Karlsson och hänvisar till försäkringsbolagen

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »