Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 december, 2021 - 16:07Uppdaterad: onsdag, 22 december, 2021 - 17:55

Nya restriktioner "hårt slag för rederierna"

De nya gränsrestriktionerna som riksregeringen utfärdade är ett hårt slag mot rederinäringen.

Det menar Hans Ahlström som är vice Vd för Rederierna i Finland som tror att passagerarmängderna som visat en viss tillväxt den senaste tiden kommer att vända neråt igen.

– Det positiva är att trafiken till Grisslehamn och Kapellskär är undantagna, men det är också det enda positiva, säger Hans Ahlström.

Även kommunikationsdirektör på Viking Line Johanna Boijer-Svahnström anser att restriktionerna är så gott som odelat negativt.

För Eckerö linjen är undantaget positivt men marknadsdirektör Maria Hellman-Aarnio meddelar att det är vilka restriktioner som läggs på restaurangerna som är avgörande för rederiet.
– Vi säljer paketresor och om restaurangerna tvingas stänga redan klockan 18 så motsvarar våra resor inte den produkt de sålt, säger Maria Hellman-Aarnio.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »