Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 4 april, 2023 - 06:15Uppdaterad: tisdag, 4 april, 2023 - 10:55
  • Jon Lindeman vid Finströms kyrka. Arkivbild.

Nya påsktraditioner i kyrkan efter corona

Till påsk planerar flertalet församlingar att upprätthålla gamla traditioner. Det är dock en del nya som förväntas förekomma också.

För Ålands Radio berättar representanter för Norra Ålands och Saltviks församling hur det har omfamnat nya traditioner i kölvattnet av corona-pandemin. Där berättar kyrkoherden för Norra Ålands församling om att de i Finström specifikt, har påbörjat en tradition av att genomföra en korsvägsandakt under långfredagen. En gång som ska symbolisera Jesus vandring till Golgata.  

Den här vandringen som vi har ute i Finström, den idén föddes under corona, då när man inte fick samlas inomhus, säger Jon Lindeman, samtidigt som han poängterar att traditionen har kvarblivit. 

Ekonomkanslist för Saltviks församling Britt Lindholm berättar även om hur deras församling fått för vana att fira församlingens äldre medlemmar på annandag påsk. Ett firande som också uppstod strax efter pandemin. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »