Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 2 september, 2011 - 13:39Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Nya livsmedelslokaler<br>behöver inte förhandsgodkännas

Den som vill öppna restaurang eller kiosk behöver inte längre i förväg få lokalen godkänd av Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet. Lokalen ska nu bara anmälas till myndigheten fyra veckor innan den tas i bruk. Anläggningar som slakterier, styckerier, mejerier och fiskanläggningar måste dock även i fortsättningen godkännas på förhand. Orsaken till förändringen är den nya livsmedelslag som just trätt i kraft, och syftet är att minska pappersarbetet på myndigheten så då de i stället kan satsa på en aktivare tillsyn av hur livsmedlen hanteras och lokalernas tillstånd. Som en följd av den nya livsmedelslagen kommer också livsmedelsföretagen att vara tvungna att sätta upp inspektionshandlingar så de är synliga för kunden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »