Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 mars, 2010 - 17:38Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Nya gränsbevakare sökes

Intresset brukar vara stort när gränsbevakare till västra Finlands sjöbevakningssektion söks. Just nu finns det söker man personal för utbildning och i den aktuella utbildningen sker den mesta undervisningen på finska, men allt studiematerial finns på svenska och proven får skrivas på svenska. Förra gången man hade antagning till utbildningen som då bara hölls på svenska var det cirka 15 ålänningar som sökte och fyra kom in.Kraven för att bli antagen är att man har studentexamen eller motsvarande utbildning och är i god fysisk och psykisk hälsa. Ålänningar behöver inte ha gjort militärtjänstgöring och något krav på finska kunskaper finns inte. Till den nya utbildningen ska ansökan vara inlämnad senaste den tolfte april.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »