Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 juni, 2023 - 06:09Uppdaterad: tisdag, 6 juni, 2023 - 11:00
  • Projektledare Victoria Olsson. Arkivbild.

Nya butiker öppnas i Mariehamn efter avslutat projekt

Mariehamn får tre nya butiker till följd av arbetsmarknads- och integrationsprojektet “Pop up Mariehamn” som avslutades förra veckan. Två av de tre butikerna har påbörjat sin verksamhet. 

Det fyra månader långa projektet “Pop Up Mariehamn” har varit del av det större projektet “Vi Välkomnar Fler”. Eftersom “Vi välkomnar fler” just handlar om att introducera personer med utomnordisk bakgrund till den åländska arbetsmarknaden, anser projektledare Victoria Olsson att det är positivt att alla av de nya företagarna har utomnordiska hemländer. Generellt är hon nöjd med resultatet. 

Vi har två nya verksamheter här i stan och en på gång tack vare “pop up” så jag vill säga att det var ett lyckat projekt, säger Victoria Olsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »