Publicerad: torsdag, 10 juni, 2021 - 20:00Uppdaterad: torsdag, 10 juni, 2021 - 21:06
  • Oskari Forsman och hans IFK Mariehamn föll med 0-3 i Åbo. Arkivfoto

Ny tung förlust för IFK

IFK Mariehamn föll borta mot FC Inter med 0-3 i herrarnas fotbollsliga.

Det första målet kom i 25:e minuten när IFK förlorade bollen i straffområdet och ett lågt skott av Inters Matias Ojala letade sig in via målvakten Oskari Forsmans fot.
I andra halvlek slängde sig Niilo Mäenpää framför Inters Benjamin Källman som välte över IFK:aren. Domaren blåste för straff och Martti Haukioja kunde säkert slå in 2-0 i den 55:e minuten. Elva minuter senare stod Inters Timo Furuholm obevakad i straffområdet och lade efter en ren passning i fötterna in 3-0 förbi det grönvita försvaret.
Det här var IFK Mariehamns fjärde raka förlust och man ligger just nu nia på sex poäng i en något haltande tabell. FC Inter leder ligan på 18 poäng.
Tränaren Lukas Syberyjski tar på sig ansvaret för förlusttrenden.
- Det är jag som tränar laget och jag som bestämmer hur vi ska spela och spelarna följer mig lojalt. Någonstans på vägen har jag tagit beslut som inte gynnar lagets resultat. Jag står upp och säger att det är mitt fel, inte spelarnas, säger han.