Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 22 april, 2010 - 18:55Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Ny svensk generalkonsul utsedd<br>för första gången blir det en kvinna

Sveriges regering utnämnde i dag en ny generalkonsul på Åland, och för första gången blir det en kvinna på posten. Det är Ingrid Iremark som i början av september efterträder Bertil Jobeus som varit generalkonsul här i fem år. Hon har nyligen avslutat sin tjänstgöring som ambassadör i Kanada. Ingrid Iremark har varit chef för UD:s press- och informationsenhet och dessförinnan var hon Göran Perssons pressekreterare. Hon har även varit informationschef vid Sveriges Riksbank och arbetat på LO-tidningen och TCO-tidningen. Bertil Jobeus förordnande går ut den sista augusti, men eftersom han har många semesterdagar att ta ut slutar han redan i mitten av juni. Under tiden fram till att den nya generalkonsuln Ingrid Iremark tillträder kommer tjänsten att skötas av en vikarie.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »