Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 februari, 2011 - 07:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Ny stor mjölkgård i Saltvik<br>ska få 150 mjölkkor

Nu görs en ny satsning på en mjölkgård i jätteformat på Åland. Det är bröderna Leif och Rickard Hagberg som planerar för en ladugård med 150 mjölkkor i Haga i Saltvik. Den ska stå klar om två år. Fullt utbyggd kommer man att producera en miljon liter mjölk om året berättar Leif Hagberg som tar över gården efter sin morbror. Det blir ett delvis isolerat lösdriftsstall med robotmjölkning och automatisk utgödsling. Utfodringen kommer att ske från utsidan, och man hoppas komma igång med bygget till hösten. En ansökan om investeringsstöd är inlämnad till landskapsregeringen. ÅCA:s styrelseordförande Tryggve Sundblom hälsar den nya storsatsningen med glädje. -Det här behövs för att kompensera för de mindre producenter som slutar, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »