Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 mars, 2010 - 07:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Ny självstyrelsemodell debatterades

En förnyelse av Ålands självstyrelse bör tas in i nästa regeringsprogram av den nya regeringen i Helsingfors efter valet nästa år. Det föreslog vice talman, liberalen Gunnar Jansson, när ramlagsmodellen för självstyrelsen debatterades i lagtinget i går. Frisinnad samverkans Roger Jansson, som föreslagit ramlagsmodellen, var nöjd med att den politiska debatten kommit så långt trots att lagutskottet föreslår att hans motion förkastas. Socialdemokraternas Barbro Sundback tvivlar på att man i Helsingfors vill ge beskattningsrätten till Åland. Lagtingsdebatten om ramlagsmodellen fortsätter på måndag i nästa vecka då den slås ihop med debatten om ett övertagande av beskattningen. Ålands radio direktsänder från den debatten på måndag eftermiddag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »